Szendrey Gitta

Színházi nevelés

Szendrey Gitta vagyok, drámainstruktor és egészségvédő művészetterapeuta.

A középiskolát Debrecenben végeztem az Ady Endre Gimnázium dráma tagozatán. Ezt követően a Színház- és Filmművészeti Egyetem első drámainstruktor drámajátékos szakirányú képzésén tanultam, ahol 2017-ben szereztem diplomát. 2020-ban végeztem a Károli Gáspár Református Egyetem színháztudomány mesterszakán, 2017. óta pedig Katarzisz Komplex Művészetterápiát tanulok a Lelki Egészségvédő Alapítványnál.

Szerencsésnek tartom magam, mert pályakezdőként sokféle színházi, színházi nevelési és filmes projektben vettem részt drámainstruktorként, művész mentorként és színészként. Hosszútávú tervem, hogy a színházi nevelés eszközeit a művészetterápiával ötvözve alkalmazzam, ezzel új utakat nyitva a műfajban.

Az, hogy emberekkel foglalkozhatok mind szakmailag, mind emberileg fejlődést és motivációt biztosít számomra. Jó érzés látni, ahogy a diákjaim hétről hétre megnyílnak önmaguk és a világ felé. Nem csak én adok nekik, vissza is legalább annyit kapok tőlük: minden alkalommal tanítanak nekem valamit. A legőszintébb visszajelzéseket is tőlük kapom, nélkülük nem lennék az, aki vagyok. Ami pedig a felnőtt korosztályt illeti: csodás látni, amikor felszabadulnak és kikapcsolnak. Ezek pótolhatatlan pillanatok. Azt pedig, hogy mindezt az én munkám teszi lehetővé, nem cserélném el semmire.

Kapcsolat

Cím: 1077. Budapest, Rottenbiller Utca 5/c
E-mail: szendrey.gitta@gmail.com
Telefon:
Web: https://www.facebook.com/szendreygittadramainstruktor/?notif_id=1614530382982688¬if_t=page_fan&ref=notif"