StereoAKT

SZTEREÓ Művészeti Közhasznú Egyesület

Színház

A produkcióink részvételt kínálnak, és párbeszédben állnak társadalmi közegükkel. A STEREO Akt előadásainak tartalmi esszenciája a közönség és az előadók – akár hallgatag – párbeszédéből születik meg. A színház kereteit tágan értelmezzük – a tér, az inspiráció forrásainak és a résztvevők tekintetében is. Sokszor dolgozunk a színházi téren kívül, civil résztvevők bevonásával. 

A művészeti vezető, Boross Martin a Színház- és Filmművészeti Egyetem színházi dramaturg szakán végzett 2012-ben. 2011 óta rendez esemény-szemléletű előadásokat, amelyekben a közönség rendhagyó pozícionálásával és részvételével kísérletezik. A témájukban és formailag is igen eltérő előadásokban a szemléletmód, alkotói attitűd mutat hasonlóságot. 

Minden munkánkban abból a kérdésből indul ki, hogy az előadás során mi fog történni a nézővel. Előadásainkban gyakran dramatikus szerepeket kölcsönzünk a közönségnek: postai kézbesítő, faluközösség tagja, menekülő turista, szemtanú. Az interakcióval mint a befogadói élmény mély és intenzív szintjének megvalósulásához szükséges dramaturgiai technikával foglalkozunk. az elmúlt négy év során több mint 100 művésszel dolgoztunk együtt a színház, tánc, zene és hang-design, a vizuális- és képzőművészet területéről. 

2012 óta több mint 10 egészestés bemutatót tartottunk, és számos kisebb, egyszeri alkalomra szóló művészeti projektet hoztunk létre. Egyaránt készítettünk színpadi, helyszín-specifikus, valamint köztéri produkciókat. Az előadások egyedi szerzői koncepciókra épülnek, az előadások struktúrája, valamint szövege minden esetben az adott produkció alkotó stábjának munkája.

Munkáinkban sokszor kerül hangsúly civil közösségekkel való kapcsolatfelvételre. Eddigi működésünk alatt több, mint 80 önkéntes vett részt produkcióinkban.

Az elmúlt évek közös munkájában szerzett tapasztalatok alapján egyre világosabbá vált számunka, hogy minél egyszerűbb és könnyebb szerkezetű színházi struktúrákra van szükség, ami lehetővé teszi, hogy az adott munkában mindig a megfelelő csapattal dolgozhassunk, minden esetben a projektre legnyitottabb partnereket találhassuk meg. Ebben az együttműködésben a projekt művészeti és produkciós előkészítése, megvalósítása és életben tartása vállvetve történhet meg.

Kapcsolat

Cím: 1082 Budapest, Hock János u. 8.
E-mail:
Telefon:
Web: http://stereoakt.hu"