Proton Színház

Zeusz Milf Nonprofit Kft.

Színház

A 2009-ben Mundruczó Kornél, film- és színházrendező és Büki Dóra, színházi producer alapította PROTON SZÍNHÁZ egy a rendező független előadási köré szerveződő virtuális társulat. Céljuk, hogy a művészeti szabadság maximális megőrzése mellett professzionális struktúrát biztosítsanak a függetlenül létrejött színdarabjaiknak, projektjeiknek.

Előadásaikat főként nemzetközi koprodukciókban készítik, állandó partnereiknek számítanak többek közt a Bécsi Ünnepi Hetek, a berlini HAU Hebbel am Ufer, a brüsszeli Kunstenfestivaldesarts, a budapesti Trafó Kortárs Művészetek Háza vagy a drezdai HELLERAU. A művészeti vezető rendezte A JÉG (2006), FRANKENSTEIN-TERV (2007), NEHÉZ ISTENNEK LENNI (2010), SZÉGYEN (2012), DEMENCIA (2013), WINTERREISE (2015) és LÁTSZATÉLET (2016) előadások mellett teret kívánnak adni a társulati tagok ötleteinek megvalósítására. Így készült Rába Roland rendezésében az UTOLSÓ (2014) és a Bánki Gergely rendezte 1 LINK (2015).

A PROTON SZÍNHÁZ színdarabjai az évek során közel 80 fesztiválon, színházban vendégszerepeltek, úgymint a Festival d’Avignon, az Adelaide Fesztivál, a Szingapúri Nemzetközi Művészeti Fesztivál, a szöuli Bo:m Fesztivál vagy a Züricher Theaterspektakel.

Kapcsolat

Cím: 1137 Budapest, Pozsonyi út 14. fszt. 4.
E-mail: szinhaz@protontheatre.hu
Telefon:
Web: http://protontheatre.hu"