Pro Progressione

Ernyőszervezet

A Pro Progressione egy magyar művészeti szervezet, amely hazai és nemzetközi kulturális együttműködések révén köti össze a különböző művészeti ágakat és képviselőiket. Ezen kapcsolatokból született számtalan kreatív ötlet mentén amatőr és profi művészek, a kulturális szféra szereplői és más – nem művészeti – területek szakértői találkoznak és kezdenek el együtt gondolkozni, hogy a sokszínű projektek keretein belül új és formabontó válaszokat adjanak korunk kérdéseire.

A Pro Progressione munkássága négy fő pillérre épül: ezek a PP Social, a PP Cult, a PP Arts és a PP Sound nevet viselik. Tevékenységünk fókuszában a társadalmilag elkötelezett művészetek, a kulturális és természeti örökség interpretációja, az egyedi produkciók létrehozása és a zenei hagyományok őrzése és továbbadása áll – e területeken szeretnénk hosszú távon is pozitív változást elérni. Innovatív csapatunk tagjai széleskörű szakmai kompetenciával és kreativitással rendelkeznek, amely minden esetben a művészet és a kultúra iránti személyes elköteleződéssel párosul.

A Pro Progressione számos nemzetközi projektet valósít meg az Európai Bizottság támogatásával. Hiszünk az interdiszciplináris alkotásban, a tudományterületek, a művészeti formák, valamint a szociális és művészeti területek szereplői közötti párbeszédben. Egyik legfontosabb célunk a művészek, intézmények és az értő közönség nemzetközi hálózatának létrehozása, ezért támogatjuk a közösségeket abban, hogy utat találjanak a művészetek felé.

A Pro Progressione több hazai és nemzetközi kulturális szervezet és program aktív tagja, például: Culture Action Europe, IETM, MitOst, Voices of Culture, FESZ.

Kapcsolat

Cím: 1011 Budapest, Hunyadi János út 11.
E-mail: info@proprogressione.com
Telefon: +36706010173
Web: https://www.proprogressione.com/"