FÜGE Egyesület

Függetlenül Egymással Közhasznú Egyesület

Befogadóhely

A 2009-ben életbe lépett Színházi (Előadó-művészeti) Törvény különösen indokolttá és szükségessé tette a FÜGE és a hozzá hasonló menedzsment szemléletű szervezetek tevékenységét, mivel az a független színházi társulatokat szigorú bürokratikus keretek közé szorította, számos, eddig még ismeretlen adminisztratív és gazdasági feladattal szembeállítva az erre még felkészületlen produkciós műhelyeket és alkotókat.
Fenntarthatóságuk, életben maradásuk, valamint a további színvonalas produkciók létrehozása érdekében szakmai tanácsadásra és szemléletváltásra volt szükség a területen: a művészi függetlenség és alkotói szabadság megtartása, valamint a menedzsmenti, szervezési háttér racionalizálása, összefogása – függetlenül egymással – ez lett az egyesület mottója és küldetése.
 
A FÜGE tehát elsősorban a független színházi műhelyek, alkotók problémáira keresi a hatékony megoldást, az eredmény azaz a produkció vagy projekt felől kijelölve a feladatokat.
 
Tulajdonképpen Ernyőszervezet és Produkciós Szervezet egyben, hiszen egyik alaptevékenysége hogy egymástól külön álló színházi alapítványok, egyesületek munkáját segíti közös és hatékonyabb fellépéssel, mindemellett pedig számos produkciónak teljes körű intézményi hátteret és megvalósítást biztosít a források előteremtésétől, az adminisztráción át a napi produkciós feladatok megoldásáig.
 
2013. novemberében megnyitotta kapuját a FÜGE bázisa a Jurányi utca 1-3. szám alatt. A Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházegy kiürült iskolaépület kulturális célú újrahasznosítása, ahol több mint 6500 négyzetméteren előadó-művészek, civil szervezetek, designerek, jogászok és grafikusok dolgoznak, miközben a közösségi terekben naponta változatos programok várják az idelátogatókat a kiállítás megnyitótól a jógaórán át az esti színházi előadásokig.
További információk a juranyihaz.hu oldalon!

Kapcsolat

Cím: 8000 Székesfehérvár Kecskeméti u. 4.
E-mail: juranyititkarsag@gmail.com
Telefon:
Web: http://www.fugeprodukcio.hu"